nedelja, 9. september 2007

Mesto ljubezni ;)

Na izletu v Benetkah je bilo res lepo, tko da upam da bom še kdaj šla tja. No pa da malo opišem naš izlet: najprej smo se z avtobusi odpeljali do pristanišča Punta Sabbioni v Italiji, kjer smo se nato vkrcali na panoramsko ladjico in se peljali po Beneški laguni na otok BURANO, ki je znan po izdelovanju čipk. Tam smo si ogledali kako izdelujejo čipke in hodili po trgovinicah kjer so imeli polno raznih prtov, zaves, oblekic, in še vrsto drugih stvari iz čipk. Ogledali smo si tudi cerkev, kjer smo prižgali nekaj svečk za srečo :).

Nato smo se z ladjico odpeljali na drugi otok MURANO, ki pa je znan po izdelovanju muranskega stekla. Tam so nam v steklarski delavnici prikazali izdelovanje umetnin iz pihanega stekla (tako npr. izdelujejo vaze) in vlečenega stekla (tako pa npr. izdelujejo razne živalice ipd.). V njihovi trgovinici nam je gospod, ki je prodajal izdelke predstavil to steklo in nam demonstriral da se njihovo steklo ne da zbiti, tako da je tolkel po mizi z raznimi izdelki. Je pa to steklo tudi zelo drago ( po več 1000 €).

Naslednji postanek naše ladjice pa je bil v Benetkah - mestu ljubezni. To je res zanimivo mesto, ampak res si ne predstavljam kako bi jaz živela tam, med tolikimi ljudmi, brez avta (namesto tega imajo čolne) in dobesedno na vodi. Res ne vem kako jim je uspelo zgraditi mesto na "vodi", in koliko lesa so porabili za temelje. Po sprehodu mimo mosta vzdihljajev, Doževe palače, cerkve sv. Marka, zvonika Campanille, mosta Rialto smo imeli tri urice časa za nakupe in sprehajanje po mestu.


Na otoku Burano in Murano je bila vsaka hiša drugače pobarvana.


midva z lubijem na mostu


izdelovanje muranskega stekla


poroka na otoku Murano


znameniti most vzdihljajev


izdelovanje čipk


Doževa palača


cerkev sv. Marka


"gondole"


ati, jaz, stric in njegova žena in mami


PS: ostale slikice so še v albumu

Ni komentarjev: