sreda, 12. oktober 2011

Poroka

No končno mi je uspelo dati skupaj slike iz poroke.
Tale nosečnost me je čisto zdelala, in sedaj po štirih mesecih je končno malo bolje. Sem pa bila čisto brez energije, skoraj vse kar sem pojedla ni ostalo dolgo v mojem želodcu, ves čas mi je bilo slabo, grozen vonj in okus, ter omedlevica… Sej vem sedaj boste vse ki ste že mamice rekle, da se smilim sama sebi, ter da nosečnost ni bolezen. Če so vse preživele bom pa tudi jaz ane Smeško, ki mežika. No sedaj vsaj ne bruham skoraj nič več, v bistvu že nekaj dni nisem, kar je že kar dolgo.

No pa da opišem kako je potekal najin poročni dan:
V petek pred poroko je bilo treba še veliko narediti: zvozili smo vse pecivo in sadje, do konca je bilo treba okrasiti še gostilno, kar smo počeli do desetih zvečer, nato pa smo doma izdelovali do konca še konfete do pol dveh ponoči. V soboto sem vstala okoli pol petih in se stuširala, potem pa sva šli z mami k frizerju, tja pa je prišla tudi vizažistka. Doma naju je že čakal fotograf, pripravljen da poslika moje napravljanje. Prav tako je bil drugi fotograf pri Klemenu. Nekaj težav je bilo z zavezovanjem moje obleke, tako sta mi obleko zavezovala mami in ati, kasneje pa še enkrat Klemenova priča Smeško. Napravljena sem bila že nekaj časa, ženina pa še kar ni bilo… zadržali so ga namreč šrangarji pri njem doma. Končno je prišel, meni pa je srček delal sto na uro. Seveda sta najprej ven prišli dve drugi nevesti, ki pa ju ni hotel, no v tretje pa je prišla ven ”ta prava”. Od nas smo odšli okoli desete ure, in sicer smo se šli najprej slikat na Bled, potem na hitro kosilo, ker se nam je že zelo mudilo na civilno poroko. No s polurno zamudo smo prišli v Preddvor, sledil je obred, potem me je možek nesel skozi drevored, kasneje pa sva se peljala še s čolnom po jezeru v Preddvoru. Po civilni  poroki smo naredili še nekaj fotografij, potem pa obiskali Klemenovo babico, ki žal ni mogla priti na poroko. 
Cerkvena poroka je bila ob šestih na sv. Joštu. Že med poroko se je ulilo in začelo treskati. No po poroki pa smo zvedeli da je pri Klemenovih sosedih strela zanetila požar. Nič kaj dobra novica Žalostni smeško.
Ob osmih smo prišli v gostišče in praznovali vse do jutranjih ur. Igral nama je ansambel Tribon, in jih moram res pohvalit, ker so res dobri. Domov sva prišla ob šestih zjutraj, mi pa še zdaj  ni jasno kako sem lahko zdržala cel dan in celo noč. Utrujena pa sem  bila tako, da sem samo padla v posteljo.

Na tej povezavi lahko vidite krajšo prezentacijo slik: http://www.porocna.si/eva-in-klemen-gaspersic

5 komentarjev:

Katykaa pravi ...

Čudovite slike, Eva! Najbolj pomembno pa je, da sta se vidva imela lepo!

Sedaj pa čuvat bušija :)Upam, da so se sedaj umirile " preglavice" in boš lahko v miru preživela nosečnost do konca!

Lp

Evy pravi ...

Hvalaaa :) Ja čuvam bušija, upam samo da bo do konca vse v redu.

Anita pravi ...

Čudovite fotke,
sem si morala kar nekaj časa vzeti, da sem v miru prišla skozi vse.

Vidi se, da ste se imeli lepo in da sta zaljubljena. :)

Zdaj pa uživat in počivat, ker potem ne bo več časa. :) Za počivat mislim, uživala pa bosta, dvojno. :)

Hedvika pravi ...

Zelo lepe fotke, se vidi, da je bila res lepa poroka. Zelo si lepa in kar žariš.
Glede nosečnosti pa ti kar povem, da sem se jaz vse trikrat počutila obupno in te popolnoma razumem. Če imaš trebušno virozo in bruhaš, je samo po sebi umevno, da si na bolniški, če pa si noseča pa to "ni bolezen" in bi morala normalno delati. Če mene vprašaš - larifari. Me pa veseli, da si zdaj bolje. Le tako naprej.

Evy pravi ...

Hvala ;) Kako lepo je prebrati da nisi edini, ki se tako počuti. Hvala bogu da se ne počutim več tako obupno. Res pa je da ti vsak zdravnik na te težave odgovori da nosečnost ni bolezen, kar je res malo mimo.